Правенето на снежни човеци, возенето с шейни и боевете със снежни топки

...
Правенето на снежни човеци, возенето с шейни и боевете със снежни топки
Коментари Харесай

Трябва да си запазим една шепа сол, за да можем да я трием на главите на управниците

Правенето на снежни индивиди, возенето с шейни и боевете със снежни топки са идеални способи да се насладим на зимното време. Въпреки това някои хора може да се почувстват по-различно, когато снегът покрие алеята пред дома им. Заледените и труднопроходими улици през зимата несъмнено не са по никакъв начин приятни -  те са единствено причина за произшествия. Има нещо обаче, което може да реши казуса със заледените пътища - това е солта.

Лазар Радков, който познавате от самодейността му " Капачки за бъдеще " и редица други дела, с които се занимава, написа в профила си в обществената мрежа Фейсбук, че са му трябвали тъкмо три пакета сол, с цел да се оправи със заледяването на оживено и тясно квартално кръстовище, на което колите безусловно са се пързаляли.

" Водя детето на учебно заведение доскоро и виждам на оживено и ТЯСНО квартално кръстовище до нас 15 см лед, колите се пързалят, едвам се разминават, аха да ударят паркирана кола или да се шибнат една друга. Избутах две коли и продължихме към учебното заведение. Оставих Преси, гушнах го, пожелах му прекрасен ден и се връщам. На кръстовището - ситуацията същото, единствено колите разнообразни. Избутах още 5 коли и си крещя, по този начин няма да стане. Гледам един съсед и го запитвам - имаш ли мотика или кирка да разкопая леда тука, че ще стане пакост. Вика ми той, няма да стане по този начин. Питам го - а пясък да ти се намира. Той - не, но взех три пакет сол от магазина и веднага ще осоля тоя скат към паркинга, ще някой ще се натресе. Викам му - ейй, чудесна концепция. Качих се, взех си пари, слизам до магазима, взех три пакета сол и ги нахвърлях на дребното кръстовище. Минавайки с колите, няколко души ми подвигнаха палец. Един шАфьор на черен джиБ ме изгледа с нещо приблизително межу завист и скука, че му блокирам пътя. Нормалните неща като цяло. Важното е, че към този момент не се пързаля.

Та, идващия път, вместо да псуваме страната, че не се погрижила с нашите налози за заледените ни улици, може просто да купим два-три пакета сол и да осолим улицата и тротоара пред нас. Но наложително би трябвало да си запазим и една шепа, с цел да можем да я трием на главите на управниците, които не са си свършили работата ", написа Радков.

Към този миг обявата му е събрала съвсем 5 хиляди лайкове, а в секцията за мнения консуматори на Facebook означават, че почистването на заледените улици е работа на почистващите компании.

" Много хора го вършим и възторженостти, че го споделяте! Все отново аз съм повече да трием солта над нечии глави, тъй като ми омръзна всякакви “тарикати ” да подписват контракти с кухи компании за разчистване и да харчат над 200 млн. лева към този момент години наред, а с тях да си строят покои, да карат скъпи коли и да ги харчат в Дубай! ", написа Денислав Бодичев.

Борис Петракиев реагира шеговито: " Заради такива като вас не остана сол по магазините, човек не може да си приготви киселото зеле и сланината! ".

Голяма част от хората, коментирали обявата на Лазар, означават, че солта по пътищата оказва негативно влияние върху околната среда.

" Солта отива в реките и резултатите са неплородна почва. В Германия е неразрешено да се употребява сол и карбонат! ", написа Еми Минкова.

Никола Рахнев, основател на Гората.бг, също е прибегнал към солта, с цел да се оправи със заледените пътища.

" Купих 150 кг. сол и наръсих към 100 линейни метра баири, кръстовища и така нататък, след изриване на снега. И един човек ми се накара, унищожавал съм храстите... обясних, че не порастват по асфалт и имаме приоритет - човешките животи, да няма счупени ръце и крайници... и ми се накара още повече. Но най-малко му е станало леко несъмнено, а и улиците са чисти ", означи той в мненията.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР